MANDEL SÖT vegetabilisk olja ekologisk

I lager Art.nr. FVO001

 

Ekologisk Mandelolja används huvudsakligen för kosmetika, skönhetsbehandlingar och andra estetiska anledningar, men kan även användas för att fixa vissa hudproblem, som eksem eller akne. Många skönhetsprodukter inkluderar denna olja i innehållsförteckningen, inklusive lotions och hårvårdsprodukter.


Botaniskt namn: Prunus amygdalus
Land: Spanien, Frankrike, Marocko

container: 100ml
100 ml = 95 g. 100 g = 105 ml.

9.50

I lager

Användning

Hudvård:

– Ren eller blandad med eteriska oljor eller med andra vegetabiliska oljor till lokala applikationer två gånger dagligen på torr hud, vård eller förebyggande av streckmärken.
– Använd mandelolja för massage för att lugna ångest, nerver och stress.
– Oljan är väldigt bra för mindre hudproblem, till exempel torr hud eller herpes.
– Använd oljan för att behandla psoriasis och dermatit, lindra klåda från utslag, lindra smärta, mjuka upp svullna områden och lindra irritation.

Hårvård:
– För att dra nytta av mandeloljans egenskaper häller du bara några droppar i handen efter att du har duschat och applicerar från hårtopparna till skalpen.
– Använd den som ett substitut för balsam. Låt då oljan sitta i håret i några minuter innan du sköljer med ljummet vatten.

Varning

– Håll i mörk, kall plats.

 

Denna information tillhandahålls bara i informativt syfte och utgör inte medicinsk information på något sätt eller anlitar vår ansvarighet. Att använda vegetabiliska oljor för terapeutiska ändamål vänligen kontakta läkare.